Leonora Care

Laat ik mezelf voorstellen…

Ik ben Leonie van Houten, naast mleonieoeder, partner, familielid en vriendin, ben ik verpleegkundige in hart en nieren, een echt mensenmens.

Mijn opleiding, inservice A, heb ik genoten in het Luthers Diakonessen Ziekenhuis te Amsterdam in 1986. Sedertdien heb ik in diverse ziekenhuizen gewerkt, waarvan de langste tijd ( 15 geweldige jaren ) in het AMC te Amsterdam. Daarnaast heb ik zowel als vast teamlid en als uitzendkracht gewerkt in diverse zorginstellingen en in de thuiszorg.

 

 
Zowel beroepshalve als ook privé heb ik veel affiniteit met oncologie en palliatieve zorg; ik heb mijn beide ouders mogen begeleiden in hun laatse levensfase.

In December 2011 heb ik de oncologie opleiding voltooid. Ik heb ervaring met gynaecologische, interne en chirurgische oncologie en daarnaast met diverse chronische ziekten.

De naam Leonora Care komt voort uit: *mijn officiële voornaam Leonora Elizabeth, en *Care / “zorgen voor”….

Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen bijstaan in de laatste fase van hun leven en hecht daarbij veel waarde aan het bewaken van de kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord.

Naast het verlenen van palliatieve zorg verdeel ik mijn tijd over bijscholingen, hobbies, familie & vrienden.

– de bijscholingen zijn gericht op verpleegkundige voorbehouden handelingen, complementaire zorg, communicatie en psycho sociale begeleiding.

– mijn hobbies zijn heel divers: sporten, lange wandelingen in Nederland & Schotland, lezen, verdieping in bepaalde oude culturen & leefwijzen, sjamanisme.

– ik heb me verdiept en onderwezen in algemene massage, Reiki 1 & 2, Shamballa, Modern Sjamanisme en Mindfulness.

– als voormalig vrijwilligster draag ik de IVN (natuurbeleving NL) en de Wereldwinkel een warm hart toe.

– sinds een aantal jaren ben ik grensbewoner in Duitsland alwaar ik met mijn vriend, onze honden, katten, kippen, pauwen, schildpadden en vissen een boerderijtje bewoon.

– mijn 3 kinderen zijn inmiddels volwassen, woonachtig in West Nederland en de UK; zij hebben mij inmiddels ingewijd in het omaschap.